L’home Del Vestit Negre / El Hombre Del Traje Negro / The Man In The Black Suit

RELAT

Publica l’any 1994

20 pàgines

RESUMEN

Gary, el protagonista d’aquesta història, recorda amb por, quan sent nen va tenir una trobada amb un home d’ulls ataronjats i vestit amb un vestit negre de tres peces que li va causar horror i li va dir coses terribles. Aquesta experiència li marcarà tota la vida i ja en l’ocàs de la mateixa la recordarà amb el temor de tornar a retrobar-se amb ell.

Gary, un nonagenari ancià ens relata com es va trobar en la seva infància amb L’home del vestit negre el 1914. Poc més se’n pot explicar per no donar massa informació. Només diré que succeeix a Motton el 1914 (I es parla del succeït a «N» el 1911). Se situa Motton a l’Oest de Maine, i es diu que «el Rio Castle a Motton es bifurca per anar cap al sud-oest a Castle Rock i al Sud-est a Kashwakamak».
Curiosament, King mai va quedar satisfet amb el resultat final del relat que era un homenatge a «El Joven Goodman Brown» de Nathaniel Hawthorne (per cert, Goodman Brown viu a Salem).
Però la crítica li va contradir, atorgant un premi al relat i va tenir una gran acceptació per part dels lectors (que comparteixo).
Si teniu possibilitat d’aconseguir l’exemplar de Nòrdica Edicions, aquest porta el relat de King, més el d’Hawthorne al qual homenatja.

 

Personatges principals són només 2, però en total en el relat n’apareixen 12.

Un dels punts interessants d’aquest relat és que ens «situa» diverses ciutats conegudes respecte a Motton, lloc on s’ubica la història. Es diu que és a l’Oest de Maine.
Kashwakamak i Castle Rock. Es parla repetides vegades per la seva proximitat i perquè el riu Castle a Motton es bifurca per anar cap al sud-oest a Castle Rock i al Sud-est per a Kashwakamak.

 

Es comenta que aproximadament el 1911 un granger esquartit a la seva esposa i fills perquè els fantasmes l’havien obligat. Això succeeix en el relat N.

Gary el protagonista de la història diu haver escrit durant més de 20 anys al diari Castle Rock Call. A més, aquesta història transcorre a Motton el mateix poble on transcorre la història de Carrie tot i que en el temps que transcorre és molt anterior a aquesta novel·la (1914)