La Historia De La Lisey / La Historia De Lisey / Lisey’s Story

Novel·la en tapa dura

Publicat el 24 d’Octubre de 2006

528 pàgines

RESUM

La història ens narra les vicissituds de Lisey Landon, la vídua d’un famós escriptor anomenat Scott Landon. Quan Scott va morir, va deixar Lisey sumida en una depressió i, quan dos anys després decideix reordenar el seu llegat, comença a trobar una sèrie de secrets (i pistes que ha de seguir).

A mesura que Lisey comença a seguir les pistes de Scott, s’endinsa en un món perillós i estrany ple de criatures sobrenaturals i perills inimaginables. La novel·la es desenvolupa en un to aterridor i emocional i examina temes com l’amor i la pèrdua i la capacitat de l’ésser humà per enfrontar-se a situacions desesperades.

 

Qui segueixi repetint que Stephen King només escriu terror, amb aquesta novel·la li explota el cap. Per a mi, «La Història de La Lisey» és una història d’amor. Sens dubte. No hi ha cap altre llibre de King on es parli més del dolor causat per la pèrdua de l’ésser estimat, del difícil de la superació, el dol, de com i quan afrontar-lo i començar a desconnectar per reprendre la teva nova vida sense ell…

Lisey és la vídua de Scott Landon, autor de prestigi (Premi Pulitzer inclòs) que a l’inici de la novel·la fa ja 2 anys que va morir. Lisey ha posposat tot aquest temps l’entrada al seu «santuari», un gran despatx en un cobert on es tancava a escriure i emmagatzemava tota una col·lecció de llibres, revistes i caixets diversos als quals toca fer inventari, neteja i decidir què fer amb tot això… Però a tot això s’uneix el fanatisme dels lectors per un autor (no al nivell d’Annie Wilkes de Misery, però…) i apareixen estudiosos que volen tenir privilegis sobre el material que hi ha allà guardat i també gent perillosa que EXIGEIX aquests privilegis.

La història està esquitxada amb la relació de la Lisey amb les seves germanes, amb algunes més difícil que amb d’altres, i en aquesta subtrama entra en joc el punt fantàstic (com no!) de la història. Scott Landon tenia un lloc al qual evadir-se quan «el mal rotllo»* l’aguaitava. Lisey recupera els records de la infància de Scott (comptats per ell en primera persona) i ha de recuperar certes habilitats per viatjar entre 2 mons, ja que la seva vida depèn d’això.

*Si vols saber que és «el mal rotllo» hauràs de viatjar a Boo’ja Moon (llegint el llibre, per descomptat)

99 personatges.

Castle View (prop de Castle Rock) és on s’ubica la casa dels Landon.

Shooter’s Knob és una altra població important.

Vivint els Landon a Castle Rock (Sugar Top Hill Road, Castle View. Prop de Dark Score Lake) ja preveiem que diversos personatges coneguts d’altres llibres vindran a visitar-nos:

  • És un plaer «veure» novament (algun només al telèfon) a Andy Clutterbuck i Norris Ridgewick (Aquí, Oficial i Sheriff respectivament).
  • També es parla del bar The Mellow Tiger (El tigre borratxo). Aquest bar surt a Cujo, El Perro de la Polaroid, El otoño de la Inocencia, Revival, Un Saco de Huesos, La Tienda, etc.
  • Es comenta de passada que algú té un audiobook de Michael Noonan (L’escriptor d’Un Saco de Huesos) i el va escoltant mentre condueix.
  • Finalment, les (per a mi) més complicades de trobar:
  • Zack McCool (el dolent) procedeix de Shooter’s Knob. Aquest poble és el mateix en el qual «Ventana secreta, jardín secreto», procedeix Mort Rainey, una història on es produeix una situació similar d’assetjament a un escriptor.
  • Lisey parla de diversos cosins seus, una de les famílies són els Washburn. A «Un Saco de Huesos», es parla d’una família amb aquest mateix cognom que també viuen al llac Dark Score, com els Landon. Llegir més sobre això