El Mòbil / Cell / Cell

Novel·la en tapa dura. Rústica en català.

Publicat el 24 de Gener de 2006

355 pàgines

RESUM

Clay Riddell, un dibuixant de còmics es troba a Boston tancant una feina, just quan un senyal de mòbil misteriós converteix la majoria de la població en violents i sanguinaris zombis. Clay s’uneix a un grup de supervivents en un viatge perillós a través de New England a la recerca de refugi i una explicació per al que ha succeït. La novel·la explora temes com la violència i la supervivència en un món postapocalíptic.

Aquesta és purament una història de Zombis; tecnològics i una mica «diferents» als de George Romero (a qui dedica el llibre), però Zombis al cap i a la fi.

Un pols electromagnètic es propaga per la xarxa de telefonia mòbil, infectant tot aquell que l’escolta i convertint-los en components individuals d’un eixam que sembla tenir una consciència conjunta. Durant la història es dirigeixen tots cap a un punt determinat (reminiscències d’Apocalipsi?) i alhora els que no han escoltat aquest pols per no tenir mòbil viatgen unint-se en petits grups per escapar dels «telefònics» (com els anomenen). En aquest aspecte recorda «La Carretera», de Cormac McCarthy.

Clyton Ridell, el personatge principal, es decideix a buscar el seu fill, ja que a l’inici de la història es trobava per motius laborals molt lluny de casa. Durant el seu pelegrinatge s’uneix i separa de diversos personatges, cadascú amb la seva història particular.

Només 52 personatges. Inusual que hi hagi  tan pocs a una obra de King.

KASHWAKAMAK es un lloc important a l’obra, ja que tots es dirigeixen cap allà.

Poques interrel·lacions amb altres obres entre les quals:

  • En una fira hi ha una atracció amb un tren anomenat Charlie el Chu Chu
  • Es parla del manicomi Juniper Hill
  • El fill de Clyton va a una escola a Chamberlain (Carrie)