Pujar  A La Bala / Montado En La Bala / Riding The Bullet

Novela en Rústica / Ebook i Compilació en tapa dura i rústica

Publicat l’any 2000

96 pàgines

RESUM

Quan rep una trucada que la seva mare ha patit un vessament cerebral, l’estudiant universitari Alan Parker no té cotxe per anar des del campus de la Universitat de Maine fins a Lewiston, on ha estat hospitalitzada. Només pot fer autostop i finalment en un dels cotxes que pujarà se li plantejarà un dilema en què cap de les eleccions és bona. I està obligat a escollir.

A Stephen King sempre li ha agradat arriscar i innovar en el mercat literari. Des de tornar a publicar una novel·la per entregues (El pasillo de la muerte) a l’estil de com es feien amb els fulletons de Charles Dickens («Història de 2 ciutats» es va publicar en 31 capítols setmanals a mitjans del S XIX), fins a l’estrany binomi Desesperació – Possessió.

Però el que va fer tremolar els fonaments del sector literari l’any 2000 va ser la publicació d’aquest conte. El 14 de març va publicar un e-book quan aleshores no existien els e-books. I l’èxit va ser descomunal. La web de Simon & Schuster va caure quan es van vendre en molt poc temps 400.000 descàrregues del relat (Jo soc un d’ells). Si allò funcionava, hi havia moltes empreses que veien perillar el seu futur per la (possible) desaparició del format en paper (Quan va aparèixer la TV també es va dir que desapareixeria la ràdio) tot i que per sort el temps ha demostrat que són complementaris.

[També recordo d’aquella època passar-me una hora llarga passant pàgina per pàgina i fent captura de pantalla per després tenir-lo imprès. Encara conservo aquest exemplar.]

La història relata el viatge d’Alan Parker des de la seva universitat fins a l’hospital on han ingressat d’urgències a la seva mare per un vessament cerebral. Durant el trajecte es veu obligat a fer autostop i es troba amb George Staub, un curiós «enviat» del més enllà que el posa davant d’un dilema de terrible decisió. No hi ha una opció correcta. I una vegada l’elecció està feta, tot sembla (sembla!) haver estat un somni. Personalment, per al curta que és la novel·la, el final em sembla excel·lent.

13 Personatges. Poquíssims.

Com a curiositat, el recorregut que fa des de la seva universitat fins a Harlow és un tant estrany, ja que surt de Bangor i va a New Sharon, Ophelia, West Ophelia, Ganistan (aquestes 3 últimes no existeixen), Mechanic Falls, Castle View, Castle Rock, Lewinston i Harlow. Però en realitat Mechanic Falls i Lewinston estan relativament a prop l’una de l’altra (15 km’s) i la teòrica ubicació de Castle Rock està a uns 60km’s al nord de Mechanic Falls (en direcció contrària a Lewinston), per això aquesta referència a Castle Rock sembla molt forçada, com a col·locada perquè hi hagués alguna «relació» amb els altres llibres.

Només una. Una de les poblacions per les quals passa Alan Parker en el seu viatge des de la universitat fins a l’hospital on hi ha la seva mare és Castle Rock.